Arrangører for store idrettsarrangement i 2024
Arrangører for store idrettsarrangement i 2024

Idrettens bidrag til 2024

Bodø er kulturhovedstad i i 2024. Idretten er en stor del av kulturen og skal bidra med flere idrettsarrangementer dette året.

Idretten i Bodø og Nordland er stor. Det eksisterer et idrettslag i hver kommune og idretten utgjør nå 506 idrettslag og over 64 000 medlemmer. Et av de viktigste områdene for idretten er idrettsarrangementer.  I løpet av et år arrangeres det mange lokale og regionale turneringer, stevner, kamper og ritt. Alt fra Europakampene til FK Bodø/Glimt til mindre breddearrangementer. Begge deler er like viktige. Topp og bredde. Store og små. 

Når Bodø ble kåret til Europeisk kulturhovedstad var det naturlig for idretten å lage en strategi for å synliggjøre hva idrettens bidrag kunne være. Arrangement ble et satsingsområde, og da særskilt nasjonale og internasjonale arrangement.  Bakgrunnen var å styrke den kompetansen som allerede er i idretten, men også for å vise at det er mulig å legge nasjonale og internasjonale arrangement til nord. I Bodø er det korte avstander, god hotelldekning, gode idrettsanlegg og en positiv vilje blant flere på å satse på dette området.

For idretten er idrettsarrangement viktig for rekruttering, kompetanse og synliggjøring. For næringslivet og samfunnet forøvrig har arrangementer også en betydning. Arrangementer bidrar til økte ringvirkninger, økt sysselsetting og ikke minst en synliggjøring av region som kan bidra til bolyst og bli lyst.

Så hva bidrar idretten med i år? 

I år skal det arrangeres 5 Norgesmesterskap: Bryting, Sprint-orientering, Sykling, Svømming og Junior-Friidrett. I tillegg skal Landsturnering for tilrettelagt fotball og håndball, nasjonal turnering for gatefotball og ikke minst Eurogym som er et internasjoanlt turnarrangement der nesten 4 000 ungdommer kommer til Bodø i sommer.

I alt kommer det over 8 000 deltakere, 1 000 trenerere og 10 000 foreldre/familier til Bodø i 2024 på grunn av idrettsarrangementer, og dette er bare i tilegg til alle de lokale og regionale arrangementene vi har!